Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

de Alexandra Burz in Torturi, 17 Ian 2016 | 6663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 lingurite cacao
  • 70 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezeaua de cocos:
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru mousse-ul de ananas:
  • 1 conserva ananas
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 15 g gelatina
  • Pentru ciocolata care imbraca bezeaua:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra pentru a imbraca blatul de bezea cu nuca de cocos
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos:

  • Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos.
  • Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 25-30 minute in cuptorul preincalzit.
  • Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi imbracam o suprafata cu jumatate din cantitea de ciocolata si frisca lichida, care au fost topite la microunde la 600° 2-3 min. Dupa ce se va intari putem sa intoarcem blatul si il imbracam cu restul de ciocolata topita impreuna cu frisca lichida. 
  • Cat timp asteptam sa se intareasca ciocolata incepem sa pregatim blatul cu cacao.

  • Batem albusurile cu zahar pana devin o spuma foarte tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile, amestecand usor, de sus in jos.

  • Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si la final uleiul.
  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute sau pana in momentul in care trece testul cu scobitoarea. Pentru a pregati mousse-ul de ananas batem frisca tare, pasam cuburile de ananas (pastram 1/2 din conserva pe care le tocam in cuburi) cu 3 linguri compot, apoi amestecam frisca cu ananasul pasat si cuburi. 
  • Topim gelatina in 4 linguri de compot, apoi o dizolvam la baine-marie.
  • Cand s-a dizolvat adaugam cat timp o tinem pe foc 2 linguri din frisca, amestecam, apoi o turnam totul peste mousse-ul de ananas si amestecam rapid pentru a omogeniza compozitia.
  • Taiem blatul de cacao racit in jumatate si il insiropam usor cu sirop de ananas. Turnam jumatate din crema peste blat.
  • Apoi punem blatul de bezea imbracat in ciocolata.
  • Punem restul de crema peste bezea, apoi al doilea blat de cacao insiropat. Dam la rece pentru 4 ore sau pana a doua zi, Adi il putem decora cu ciocolata si frisca dupa cum dorim.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui ananasul cu ce fructe doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blat ciocolatos cu trei feluri de crema